Wpis z mikrobloga

@decofire: myślałem, że jakiś nowy przepis a to stary filmik ;( Robiłem tą konfiturę z cebulki, genialna - polecam. W tym przepisie niepraktyczne wydaje mi się topienie takiej ilości sera oddzielnie, ja kładę dwa plasterki sera mimolette + czasami oscypek bezpośrednio na mięcho po pierwszym przerzuceniu na drugą stronę i jest idealnie!

Przy okazji mam do Was dwa pytania:
1. na czym grillować mięso na burgery - a) ruszt b) płaska
@iluzorycznyMomentAbstrakcji: Będą też nowe przepisy :) aktualnie, trochę wstrzymała nas epidemia, ale wkrótce wrzucimy coś nowego ( ͡º ͜ʖ͡º) Odpowiadając na Twoje pytania:

1) Tak naprawdę tutaj mamy pełną dowolność, ale producent Broil King radzi, żeby burgery najlepiej grillować na ruszcie w pozycji rynienkowej lub na płaskiej stronie płyty żeliwnej. Mięso na burgery często jest dość kruche, więc płaska powierzchnia pozwala szybko przypiec się z zewnątrz