@Amelie: ja lubie odsaczac je z wody i wrzucac na patelnie z przyprawami, wtedy ta skroka sie taka chrupiaca troche robi i to jako dodatek np do salatki
@Amelie: falafel tak średnio, bo do tego się tylko namacza ciecierzycę, ale można spróbować, jak również można dodać do burgera jako klej. Możesz odsączyć, obtoczyć w przyprawach i upiec. Hummus na milion sposobów to wiadomo ( ͡°͜ʖ͡°) Ja uwielbiam ciecierzycę jako dodatek do sałatek, curry na mleku kokosowym z ciecierzycą (+kurczak, ryż i fasolka np), lubię połączenie podsmażonej cukinii z ciecierzycą, ryżem i albo oliwą
@Amelie: Ja lubię tylko hummus, ale dodaje różności i zawsze jest trochę inny (fajny jest z pieczonym burakiem i natka pietruszki). Z aquafaby jest całkiem ok mus czekoladowy jeśli chce się być trochę alternatywnym :D (smakuje ‚zdrowo’)
O co chodzi Bartosiakowi i innym pseudo ekspertom, że niby dojdzie do starcia militarnego pomiędzy USA i Chinami bo rywalizują o prymat? Przecież wartość tej firmy to pewnie nawet nie jest promil ich PKB xD
#gotujzwykopem #kuchnia
Ja uwielbiam ciecierzycę jako dodatek do sałatek, curry na mleku kokosowym z ciecierzycą (+kurczak, ryż i fasolka np), lubię połączenie podsmażonej cukinii z ciecierzycą, ryżem i albo oliwą