Wpis z mikrobloga

@onuceSzatana: Z tego co pamiętam, ale mogę się mylić polskie normy dopuszczają na 1% zawartość metanolu w wódce. Jeżeli masz dobrze zrobioną aparaturę do destylacji/rektyfikacji i zbierasz destylat w odpowiednim przedziale temperaturowym zawartość metanolu i fuzli w bimbrze będzie znikoma, dlatego DOBRZE zrobiony bimber jest lepszy od sklepowej wódki ergo powoduje mniejszego kaca.
@onuceSzatana: te gówno ze sklepu, nazywane czystą wódką nawet do czyszczenia się nie nadaje, a co dopiero do picia. Mam wrażliwy żołądek i po takiej żubrówce czystej rzygałem nawet po 2-3 kieliszkach. Po prawie każdej sklepowej czuję się źle na brzuchu, musi być to naprawdę dobra wódka żebym czuł się dobrze. Po dobrym bimbrze zero problemów tej natury, zdarzało się zrobić ponad 0,5 na głowę i czułem się świetnie. Nie mówię