Wpis z mikrobloga

Zrobiłem dokładnie, krok po kroku jak na filmiku. Kupiłem duże cebule, napchałem pomiędzy co drugi krążek piękną mozzarellę tak ciasno i dużo jak się dało. Zaraz po obtoczeniu w mące zaczęło się rozpadać pomimo ścisku. Później było już tylko gorzej. Bułka tarta lepiła się głównie do palców. Jak już jakoś udało się zapanierować to na etapie smażenia wyglądały nieźle. Niestety dość szybko ser zaczął wypływać przez bułkę i na etapie jedzenia był
via Wykop Mobilny (Android)
  • 39
@jafek21: jeśli chodzi o smażenie, to biała mozzarella z wody się nie nadaje, zawsze wypływa, trzeba albo wiórki albo taka żółta w bloku 'do pizzy'
Podobno wybór cebuli też ma znaczenie, najlepsza jest biała, z białą skorupką, a nie typowa żółta
Że wszystkich tutoriali, które widziałam, najładniejsze wychodziły takie krążki maczane z maślance/kefirze
Ta panierka to może panko faktycznie byłaby lepsza