Wpis z mikrobloga

Dzisiaj prosta wątróbka z azjatyckim twistem, do tego zrobiłam odświeżającą sałatkę z ogórka, o prawie taką:
https://www.instagram.com/p/CBaIU8EJfmI/?igshid=18gfifgmccpj0

Jak macie jakieś fajne i ciekawe sposoby na wątróbkę to chętnie przyjmę ()

Wątróbka w sosie ostrygowym
Na 1 porcję:
250g wątróbki drobiowej
100g cebuli
3 łyżki oleju sezamowego
1 łyżka sosu ostrygowego
Chili, czosnek, imbir (u mnie 1 duży ząbek, imbiru podobna objętość a chili to niewielkie habanero)
Łyżeczka sezamu do posypania
Opcjonalnie szczypiorek

Wątróbkę oczyścić i pokroić na niewielkie kawałki, obsmażyć szybko na rozgrzanym oleju sezamowym i zdjąć z patelni. Wrzucić posiekaną w piórka cebulę, smażyć kilka minut aż się zeszkli. Na koniec dodać posiekany czosnek, imbir i chili. Przesmażyć jeszcze chwilę, wrzucić wątróbkę, sos rybny i gotować razem jeszcze chwilkę.
Podawać posypaną sezamem i szczypiorkiem.

MAKRO: 572kcal 51B 36T 10W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzisiaj prosta wątróbka z azjatyckim twistem, do tego zrobiłam odświeżającą...

źródło: comment_1606033109zhnzJM4gpLjT0YXbLDxGkR.jpg

Pobierz
  • 20