Wpis z mikrobloga

Wczorajszy wpis dotyczący krupniku na gotowanej golonce cieszył się zainteresowaniem, ale to był dopiero wstęp do dzisiejszego obiadu.
Marynowalam podgotowaną golonkę przez godzinę (miód, musztarda, papryka słodka, sól, pieprz), następnie 2h w piekarniku razem z piwem i wywarem z gotowania - w tym ostatnie 40 min bez przykrycia, ale za to z podlewaniem sosem z pieczenia co około 4 minuty. Do tego kapusta zasmażana i puree z ziemniaków z pietruszką. Do picia oczywiście piwko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polecam wszystkim taki obiad, nieważne czy Wasza druga połówka jest dzień po piciu ze znajomymi, czy nie - warto ()

#gotujzwykopem
Pobierz hejk4 - Wczorajszy wpis dotyczący krupniku na gotowanej golonce cieszył się zainteres...
źródło: comment_1612105629i3WobKXPHQcAjbaI3I4WBz.jpg
  • 14