Wpis z mikrobloga

@nowekontonowaja: poczytaj opinie, czy nie maja co 3 dni kogos na probe, a na koniec mowia "no niestety sie nie nadajesz" i nie chca wyplacic pieniedzy. jesli jestes wystarczajaco asertywna, popros o umowe, a jak nie to przynajmniej pol dniowki przed rozpoczeciem dnia, a pol po zakonczeniu (jak poprosisz o calosc z gory to moga nabrac podejrzen, ze pol godziny po rozpoczeciu pracy, wyjdziesz do toalety i juz nie wrocisz xd).
@nowekontonowaja naucz się dobrej techniki noszenia talerzy, szczególnie brudnych.
Do lewej ręki bierzesz talerz mając trzy środkowe palce złączone i nimi podczymujesz talerz od dołu, kciukiem i malym palcem trzymasz go od góry. Na ten talerz ładujesz resztki z innych talerzy oraz sztućce. Pozostałe talerze układasz w kupce wysunięte mniej więcej w połowie dolnego talerza (kupka utrzymuje się na kciuku oraz małym palcu stabilizując konstrukcję oraz na przegubie tej ręki). Dokładając talerze
@nowekontonowaja: bądź asertywna, przygotuj się na spiny od klientów za totalnie bezsensowne rzeczy, jeśli kuchnia coś zwali, to klient wygarnie to Tobie. Ogólnie dużo pracowałam w gastro i nie polecam. Noś wygodne buty, ciuchy, których Ci nie szkoda i suplementuj magnez.