Wpis z mikrobloga

@doznanie: da się to zrobić bez sorbinianu i mąki (pozostawia nieprzyjemny mączny posmak, nawet jeśli zasmażka dobrze wysmażona), zamiast mleka - mleko zagęszczone, do tego cheddar i serek topiony, można dać masło. Polecam też marynowane papryczki pepperoni i smażone chorizo do takiego sosu. Ewentualnie jak ktoś chce jeszcze prościej to zagęscić mąką kukurydzianą, lepsza niż pszenna

Edit: wychodzi coś takiego, żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr
Pobierz drain_pipes - @doznanie: da się to zrobić bez sorbinianu i mąki (pozostawia nieprzyje...
źródło: comment_1624354553K41bZ7i0IJvVG3SRRoQzZS.jpg
@kaarp: Robione bez przepisu, i to dość dawno niestety. Trzeba pokombinować żeby osiągnąć zadowalający efekt, na puszkę mleka niesłodzonego przynajmniej 400g cheddaru jakoś dałem, kostkę serka topionego, parę plastrów serka topionego tostowego. Przyprawy sól pieprz papryka słodka i ostra, tak żeby trafić w swoje gusta. Jak wychodzi za gęste dolewasz zwykłego mleka. Przy ostygnięciu robi się z tego gęsta pasta, najlepiej podgrzewać w mikrofali kilkadziesiąt sekund przed spożyciem. Jak chcesz szukać