Aktywne Wpisy
Andrzej2035 +902
Za każdym razem jak przyjeżdżam do tego wspaniałego kraju, dochodzę do wniosku że na autostradach powinienem być jeden wielki radar odcinkowy. To jest patologia co się tu dzieje. Ilość imbecyli i frustratów, którzy robią dyskotekę długimi jadąc 5 metrów za tobą, bo Wielki Pan musi #!$%@?ć, a Ty plebsie co wyprzedzasz tiry 120 na ograniczeniu do 120 masz mu zjechać, to jakaś abstrakcja. Wczoraj jeszcze trafił się podwójny, zajechał drogę i zaczął
A teraz wyobraź sobie, że jestem twoją żoną i dostajesz taki pakunek codziennie do pracy
- 1 passata (moja 690g)
- 1 puszka pomidorów krojonych
- szklanka przecieru pomidorowego
- 1 puszka kukurydzy
- 3 małe cukinie ok.1kg
- 1 papryka żółta, 1 papryka czerwona
- 1 pałka kiełbasy
- 1 taka bardzo duża połowa piersi kurczaka albo dwie małe
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- fasolka szparagowa (miałam trochę to dałam ale ciężko powiedzieć ile; wcześniej ugotować 10 minut z solą i cukrem)
- sól, pieprz czarny, oregano, papryka słodka, papryka wędzona, jakaś ostra papryka, czosnek w proszku. Co do ilości to trzeba próbować ale nieeee żałować.
Usmażyć kurczaka (sól, pieprz, czosnek, papryka słodka)
Na patelni cebulkę zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną kiełbasę. Smażyć aż kiełbasa też się zarumieni. Wtedy dodać czosnek przeciśnięty. Dalej dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Dodajemy kurczaka.
Następnie pora na przyprawy (potem jak już wszystko będzie w garnku to przyprawić znowu i próbować). Następnie do patelni dodajemy pokrojoną cukinię, trochę większe kawałki (połówa okręgu).
Do garnka wlewamy passatę, pomidory z puszki i przecier. Dodajemy wszystko z patelni. Dodajemy kukurydzę i fasolkę szparagową. Doprawiamy. Gotujemy do czasu aż warzywa a zwlaszcza cukinia będzie miękka.
#gotujzwykopem #jedzenie #leczo #jedzzwykopem
3 małe cukinie - 1kg
kuwa, na działce u mnie 1 cukinia 1.6kg