Wpis z mikrobloga

Ej, ja chyba czegoś nie rozumiem. Uploadowałem do Google Drive dokument i nie mogę go edytować - czemu? Próbowałem i w formacie .doc, i w .odt. No nie mówcie, że w Google Docs da się tylko tworzyć dokumenty i udostępniać, a nie da się edytować wgrywanych... :S #google #googledrive #googledocs #ocochodzi
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chapeau_bas: Jezu, przecież własnie o to mi chodziło, byłem zalogowany przez www i nie mogłem go edytować... Ale już nieważne, opcja była schowana pod prawym -> open with -> Google Docs (dziwne, bo jak klikalem po prostu na niego to był tylko Drive View do wyboru). Także już nvm
  • Odpowiedz
@Windmark: Przeczytałem to i nie wiem co o tym sądzić... Możesz mi powiedzieć dlaczego zechciałeś mi napisac tak oczywistą i nie do końca związaną z moim problemem rzecz?
  • Odpowiedz
Okazało się, że możliwość edycji jest ukryta w menu kontekstowym

@Marmite: po kliknięciu pliku uruchamia ci się podląd w drive, wystarczy nacisnąć przycisk "otwórz" i masz Docsa.
  • Odpowiedz
@Marmite: O sorki kiedyś rzeczywiście było tylko google teraz patrze da się też inne, konwertować możesz podczas wrzucania, a jak rozumiem jak bierzesz prawym na plik i open with to nie masz google docs?
  • Odpowiedz