Wpis z mikrobloga

@maiakicklighter: Makaron gotuje się aż będzie gotowy, a nie na minuty. Trzeba próbować. Wraz z doświadczeniem nabierzesz wprawy. Generalnie obecnie wystarcza mi jeden test, i wiem, ile dokładnie jeszcze trzeba do końca. Czasami z jakimiś niestandardowymi kształtami próbuję dwa/trzy razy.

Zakładam, że wiesz iż kształt bardzo wpływa na czas gotowania? Inaczej będą się gotować cienkie capellini, kompletnie inaczej bucatini. A jeśli nie znasz bucatini to spróbuj, bo to nadmakaron.
jest mi ktos w stanie wytlumaczyc dlaczego w krakowie sie tak dlugo gotuje makaron? 20-25 minut i dalej twardy, a normalnie ten sam na slasku jest gotowy w 9-12


@maiakicklighter:

#!$%@?, że gotowane w innym garnku i na innej kuchence, ale najważniejsze, że w innym mieście xD

https://pl.wikipedia.org/wiki/Fallacia_accidentis

Fallacia accidentis (błąd uwydatniania przypadkowego szczegółu) – jeden z błędów logiczno-językowych. Polega na tym, że w trakcie dyskusji czy argumentacji zwraca się uwagę