Wpis z mikrobloga

Czołem Mirki i Mirabelki,

czy wy też czujecie ten dziwny, chemiczny, lekko siarkowy posmak w jajkach od kilku miesięcy? Nieważne jaki rodzaj czy ściółkowe, wolny wybieg czy ekologiczne, z biedry, lidla, rynku czy prosto od rolnika, ciągle to samo.

Próbowałem gotować, smażyć, jajecznicę. Indukcja, gaz zawsze towarzyszy mi towarzyszy ten posmak.

Też tak macie lub znacie kogoś? Jak myślicie jaka może być przyczyna tej #!$%@? w ustach?

#kiciochpyta #pytanie #zalesie #jedzenie #jedzzwykopem
  • 3
@moreandmore: kupne jajka to jadłem ostatnio z miesiąc temu i #!$%@? straszna. Wolę kupować od rolnika, jest mega różnica. Tylko nie od rolnika co choduje 1000kur tylko od takiego co ma dla siebie 20-50kur co chodzą po podwórku i grzebią w ziemi.