Wpis z mikrobloga

@Kamkam55 trzeba szklanej kuli zapytać. Po wadze zakładam że jesteś nieskażony treningiem siłowym, 3,5k kcal też pewnie na talerzu nie miałeś. Jedz, ćwicz i koryguj. Jak nie wiesz co robisz i z tych 3,5k połowa to śmieci to zainwestuj w dietetyka.
@KawaJimmiego jedno drugiego nie wyklucza, sądząc po treści lepiej wejść we współpracę z jakimkolwiek dietetykiem i nie robić tego metoda prób i błędów przez x czasu, tylko wejść od razu na właściwą michę i dodać do tego trening. Jest od cholery takich combosow na necie po stówie miesiecznie. Jak nie chce się szukać i zdobywać tej wiedzy to taka opcja jest najłatwiejsza i daje bazę do wyjścia dalej.
@Kj5s6f2dk7s54o: Białko do węgli powinno być w stosunku 1:4, czyli na 80 g węgli 20 g białka. Trawienie białka pochłania dużo energii, białko zakwasza też organizm. Jemu wychodzi 26.5- 40 g zamiast 20 g. Również trochę za dużo tłuszczu w stosunku do węgli. Tłuszcze są bardzo użyteczne i typowy błąd to ich zbytnie ograniczanie, ale bez przesady, bo takie ich łączenie może być niezdrowe.
@Kamkam55:
@KawaJimmiego no są z tym zakwaszeniem to też różne szkoły. Ważne by było zbilansowane i te tłuszcze i węgle nie pochodzily z 200g czekolady dziennie bo i takie giganty diety układały.
@Kamkam55: To w tym wieku naturalnie jesteś jeszcze szczupłym. Za parę lat naturalnie przytyjesz. Za priorytet obierz, żeby się przede wszystkim nie pokontuzjować. Zawsze się rozgrzewaj przed treningiem, nie walcz z ciężarami na śmierć i życie, nie prostuj do końca nóg na suwnicy.
@KawaJimmiego: to jeszcze doczytaj, co się dzieje dalej i nie rozpowszechniają bzdur. Zakwaszenie organizmu to #!$%@? mit służący wciskaniu #!$%@? dających suplementów. Spadek pH krwi to kwasica ketonowa i stan bezpośredniego zagrożenia zdrowia i życia. Od białka sobie tego nie zafundujesz. Sam obecnie mam 3,2kg/kmc i się jakoś nie zakwasilem.
@KawaJimmiego: żadne zdania nie są podzielone, bo aktualna wiedza medyczna podparta badaniami wskazuje na brak jakichkolwiek negatywnych efektów zdrowotnych dużego spożycia białka, o ile masz zdrowe nerki