@niewiem_nierozumiem: po #!$%@? gotować mleko aż wykipi? Można mieszać cały czas aż osiągnie wymagana temperaturę bez wytworzenia kożucha w wyniku gotowania
@pantasmagoria jak i dlaczego to tak działa? Ostatnio dziewczyna mi o tym powiedziała, byłem oszołomiony jakbym się piwa napił ale faktycznie pomogło, nie wiem na jakiej zasadzie
@Sebql: zwyczajnie, gdy nie ma obserwatora, to atomy mleka zmieniają się w superpozycję swoich możliwych stanów kwantowych, są zarówno kipiejące jak i nie kipiejące i po spojrzeniu ponownie przybierają nowy stan kwantowy.
@DestroDevil nie jestem pewna, ale chyba chodzi o fakt, że łyżka przebija pęcherze gotującej się wody. Można też użyć czegoś metalowego, ale wtedy można się poparzyć, chcąc to zdjąć. Dlatego drewniana łyżka :)
@niewiem_nierozumiem: to podrzucam podpowiedź co do mleka :D można masłem nasmarować okrąg ponad mlekiem, nie powinno wykipieć, a co najmniej da więcej czasu na reakcję.
@pantasmagoria: świetna rada, jak gotujesz mleko
Komentarz usunięty przez autora
A to jest niszczyciel dobrej zabawy:
@pantasmagoria: świetna rada, jak gotujesz mleko
Tyle, że wpis był do pierwszego komentarza pod obrazkiem :) czytania ze zrozumieniem przestali w szkole uczyć? ¯_(ツ)_/¯
@pantasmagoria: do makaronu to wystarczy po prostu wlać więcej wody i go nie przykrywać