Wpis z mikrobloga

@Mrjohnsmith: @Bloodaxis1: te bakterie rozwijaja sie w temperaturze pokojowej, wiec tak dlugo jak ryz przed mrozeniem nie stal przez wiele godzin na blacie, nic mu nie bedzie.

It's not the reheating that causes the problem, but the way the rice has been stored before it's reheated.


Dodatkowo w temp. mrozenia lub lodowki ustawione na 2C (zalecana temp. od producentow), bakterie te sie dalej nie rozwijaja.

B. cereus can multiply under
  • Odpowiedz
kolendra.... co jeszcze daj se kminu rzymskiego..


@Mlucek: przecież kmin rzymski to najlepsza przyprawa do smażenia mielonych mięs. Właściwie to must be przygotowywania wszelkiej maści sosów w oparciu o mięso.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ominius: myślę że tyle ile musi w sumie, procesy gnilne się zatrzymują także się nie martwię.
Mam jeszcze 3 dania mac and cheese także penwie zrobię jeszcze coś trzeciego i będzie fajny zapaśnik obiadów na 2 tygodnie
  • Odpowiedz