Aktywne Wpisy
Minus09 +286
jankes83 +167
Memcen ironizuje sobie z podniesienia globalnej średniej temperatury o dwa stopnie, a walkę z ociepleniem klimatu nazywa komunizmem xD
Ten człowiek jest oderwany od rzeczywistości. Nie ma najmniejszego pojęcia jak katastrofalne byłoby takie podwyższenie
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #ocieplenieklimatu #klimat #ekologia #polityka
Ten człowiek jest oderwany od rzeczywistości. Nie ma najmniejszego pojęcia jak katastrofalne byłoby takie podwyższenie
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #ocieplenieklimatu #klimat #ekologia #polityka
Będzie jedzone.
Carbonara.
#kuchniamalgorzaty #gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn
@hellyea
@patatier
Carbonara jest we włoszech podobnie jak inne pasty i pizze przygotowywana na luzie be takiej spiny jaką tu serwujecie, "śmietana niech zostanie na półce", "gran padano się nie nadaje" wy małe głąby
@Klimfil: To akurat buccatini. W Biedronce.
@mexi: Yup
@AppleDash: Salmonella najlepsza
@hellyea
@patatier
Carbonara jest we włoszech podobnie jak inne pasty i pizze przygotowywana na luzie be takiej spiny jaką tu serwujecie, "śmietana niech zostanie na półce", "gran padano się nie nadaje" wy małe głąby
@P3tro: Nikt tu nie napisał, że grana padano to zło. Po prostu gadamy sobie, gdzie kupić pecorino romano.
Śmietana z kolei sprawia, że to inny sos, prosta sprawa.
Narazie jedyną osobą, która się spięła jesteś ty.
Przymierzam się kiedyś zrobić test i dwie wersje.
Jedna z boczkiem i jakimś zwykłym serem twardym
Druga z guanciale i pecorino/grana
Niech lud zdecyduje
W ogóle to jest zajebisty trick z tym aromatyzowaniem tłuszczu czosnkiem. Z carbonarą
Przymierzam się kiedyś zrobić test i dwie wersje.
Jedna z boczkiem i jakimś zwykłym serem twardym
Druga z guanciale i pecorino/grana
Niech lud zdecyduje
@jaszczomp: w mojej ocenie guanciale vs boczek to ogromna różnica i po prostu zupełnie inny smak. Jakiejś peklowanej i przyprawionej słoninie byłoby bliżej do guanciale niż boczkowi wg mnie.
Co do serów z kolei to
@Kliko: A jaki dobry (。◕‿‿◕。)
@patatier: Ja też sam patnet na sam sos wykorzystuję do innych kombinacji, do pieczarek też, piona.
@BurmistrzKosmosu: O nie (╯︵╰,)
Komentarz usunięty przez autora