Wpis z mikrobloga

@arinkao: pojadę do domu chyba w ten weekend albo gdzieś we wrześniu, już przepis i zdjęcie na mail poszedł, może zjem coś takiego, bo samemu nie ma czasu nic innego niż kurczak z ryżem gotować xD dzięki, ten drugi przepis też podeślę

edit. te placki z cukinią to znam xd moja mama też czasem je robi, jak jabłuszka w cieśnie od naleśników
@Melvin002: Woda albo mąka. Cukinię dobrze jest posolić o zostawić na 2 h, potem wyciskać w pięści. Jeśli było za rzadkie to wystarczyło dać więcej mąki. Jajko tu niewinne.
@Melvin002: Choć to "ciasto" w ogóle jest luźne, nie ma opcji żeby było zwarte, jak będzie za bardzo zwarte z mąki to wyjdzie niesmaczne i twarde. Kładziesz łyżką na patelni taki placek który się trochę rozlewa i smażysz na większym ogniu. Jak już się usmaży to delikatnie trzeba je dać szpachelką na drugą stronę. Wiem że dla kogoś kto ich nie robił taka konsystencja i przewracanie to porażka. Mogły się rozwalać