Wpis z mikrobloga

@Diabelski_84: a idź pan w #!$%@? a nie mikrokoksy spamujesz, tutaj same wielkie chłopy co w siebie wszystko w strzykawkach wbijają mieszane gdzieś w piwnicy w bloku i sprzedawane przez neta, #!$%@?ą wszystko żeby kalorie podbić i żeby masa była elegancka, a Ty z jakimś olejem palmowym.
A swoją drogą sam chętnie bym go #!$%@?ł
  • Odpowiedz
  • 0
@re_plenish a Ty zawsze czytasz skład przed zakupem? Wątpię a olej palmowy to syf, jak się Doritos w PL pokazał to zaraz był lincz bo na palmowym smażone w odróżnieniu do innych krajów, i szybko zmienili to żeby nie było złego PRu. Więc uważam że w takim przypadku też powinno się to piętnować
  • Odpowiedz
@Diabelski_84: Tylko problemem jest to, że jakbyś zastąpił olej palmowy czymś innym to dalej jest niezdrowy czekoladowy batonik. Coś co jak zjesz do czasu do czasu to ci nic nie będzie, a jak będziesz jadł zbyt często to ci nie wpłynie pozytywnie na zdrowie i to bez znaczenia jaki olej dodali do niego
  • Odpowiedz
@Diabelski_84: różowa potrzebowała cukru to kupiłeś jej wafelek z tłuszczem. Jabłko, banan, pomarańcza, borowki ostatecznie żelki, pierniki to jest cukier a nie ciasto z tłuszczem.
  • Odpowiedz
  • 1
@bartt345 masz rację ale to incydent bardziej niż rutyna a przypadkowe spostrzeżenie jest niepokojące bo o ile można rozważać zdrowotność wafelka, to dodawanie tego syfu, jest co najmniej słabe.
  • Odpowiedz
@Diabelski_84: to, że zielonka to nie znaczy że nie rozumiem tak jak Ty, że słodycze to co większość ludzi ma na myśli to nie cukier, bo te słodycze które można nazwać cukier są mało atrakcyjne i mając wybór sięgniesz po wafelka z kremem, a nie jabłko czy żelki. I tego się trzymajmy, bo na cukrze wiesza się psy, a on sam w sobie nie jest szkodliwe w przeciwieństwie do niektórych kwasów
  • Odpowiedz