Wpis z mikrobloga

W jaki sposób przekładacie pizze z łopatki na kamień? Mi prawie za każdym razem przywiera do tej łopatki i się rozwala (nie chce się odkleić od łopatki kładąc na kamieniu), pomimo tego, że posmarowałem łopatkę oliwą i nasypałem na łopatkę całkiem dużo mąki i po położeniu placka na łopatkę z mąką ona się porusza trzęsąc nią...

Czy to, jaka to jest łopatka, ma znaczenie (mam taką najtańszą, najbardziej podstawową)? Czy taka: https://allegro.pl/oferta/lopatka-lopata-szufla-do-pizzy-stalowa-viaggio-xxl-10170138491 da upragniony efekt?
#pizza #gotujzwykopem #pizza
  • 6
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Janusz_Lubikwasa: Robię kólko z ciasta, układam na papier pod którym mam blachę i tym sposobem zsuwam ją do piekarnika. Papier trochę czernieje, ale poza pizzą. Wczoraj robiłem 6 pizz i dwa papiery wystarczyły.