Aktywne Wpisy
Wiecie co to pacjento? To jakaś nowa forma? Dziś zobaczone u lekarza, na NFZ xd
pyroxar +32
Wziąłem kalkulator do ręki i jestem w ciężkim szoku: żeby móc dorobić się domu o powierzchni 250m, ziemię - muszę mieć 2,5 mln(nie mam ziemii). Obecnie, musiałbym na to pracować 40 lat, i odkładać wszystko co zarobię praktycznie. Nie jeść, nie mieć domu, nie mieć nic. Jeśli chcę żyć na obecnym poziomie, to oszczędzę do końca życia 500 tysięcy złotych max.
Innymi słowy, bez 2 etatów na raz, nie ma sensu myśleć
Innymi słowy, bez 2 etatów na raz, nie ma sensu myśleć
#grzyby
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JonkeJ: @panceR @Lepki @Westfield @sztajek @Mikstolar @marksizm-kulturowy @xpert_dub @Napane @artixxxu @wspodnicynamtb @dlugi_ @lileniaa:
@loco1337: @Mike_Mayson @LubieChleb
@stanley666 @blejs @obludnik-rozi @magenciorek
@lileniaa: masz racje gorzki smak oznacza ze trujący:
"Należy przełamać jego kapelusz lub trzonek i posmakować czubkiem języka. Gorzki smak oznacza, że grzyb jest trujący. Zbierając grzyby, zwracaj uwagę na spodnią część ich kapeluszy. Te pokryte blaszkami — poza kurkami, kanią jadalną lub gąską zieloną — są trujące. "
( ͡° ͜ʖ ͡°)
1.Gorzki smak nie oznacza grzyba trującego - może być niejadalny poprostu (np: łuskwiak nastroszony).
2.Jak już mówiłem wcześniej - wiele grzybów trujących, bądź śmiertelnie trujących jest słodkawych, czy ma typowy grzybowy smak.
3.kurka nie ma blaszek, tylko żyłki.
4.Kurki, kania i gąska to tylko mały procent jadalnych gatunków!
5. Czubajka czerwieniejąca (jedna z kani) może być trująca - były zatrucia odmianą ogrodową.
6.Gąska