Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@radoskor3: jeśli akurat mam pietruszkę to też dorzucam ale obowiązkowo wrzucam koperek, zgnieciony czosnek, łyżeczkę oliwy, sól, pieprz i zraszam całość wyciśniętym sokiem z cytryny(czemu sok a nie plasterki cytryny? Temu, że parę razy zdarzyło mi się że ryba była gorzka w smaku w miejscach do których przylegała cytryna. Być może to wina nie wyczyszczonej uprzednio skórki..)
Btw jak pieczesz (temp, czas, w folli czy bez) rybę aby wyszła soczysta, miękka
@cheeseandonion pstrąg nie wyjdzie twardy, to wysokobiałkowa ryba, która szybko się piecze, max 40 min w 180-200 st, najlepiej piec na blaszc. lub w naczyniu żaroodpornym,wtedy myślę że z 30 min, ale kilka min przed końcem można zdjąć pokrywkę żeby zapiec.

W folii to będzie praktycznie ugotowana.

Jak podajesz, to obowiązkowo z kawałkiem masła, które szybko się roztopi i daje nieziemski smak.

Można też w zesnien podsmażyć cebulę w talarki i podajesz