Wpis z mikrobloga

#pizza
1. Bądź mną. W sumie lubisz pizze. Postanawiasz zrobić taką dobrą.
2. Specjalnie wybierz do mieszkania piekarnik +20% do ceny bo ma 300 C i ustawienia na pizze. Pieczesz oczywiście na kamieniu.
3. Gardzisz mąką z Włoch bo nie odróżniasz, więc trochę hipstersko jedziesz 27 km poza miasto do młyna i czekasz aż ci się mąka zmielą xD.
4. Po pomidory jedziesz na wieś, robisz przeciery a z nich sosik .
4.5 Drożdże kupujesz prosto z piekarni ofc.
5. Używasz 3 rodzajów serów bo tak lubisz i do tego testujesz wszystkie salami które sprzedają w twoim mieście żeby wyszła możliwie najlepsza
6. Ciasto oczywiście wyrabiasz ręcznie, mrozisz kulki.
7. Tata ccemy pitce
8. Oczywiście nic nie wyjmowałeś z zamrażarki
9. Schodzisz na dół do lidla, kupujesz gotowe ciasto w rolce.
10. W dupie, nawet niezła ¯\_(ツ)_/¯

#chybajednakniezostanefanatykiempizzarstwa
  • 10
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@BlackSlip to dlatego że nie chciało mi się suszyć mozzarelli przed rzuceniem na pizze i musiałem przeciągnąć minutę żeby pod salami trochę wytopiła bardziej

Ale raczej taka mocniej wypieczona niż przypalona, zdjęcie przekłamuje
  • Odpowiedz
@Aiween młyn w pl ci nie zmieli tak jak włoska Tipo 00, z drożdżami nie ma co kombinować, to nie piwo że wpływają na smak. Najzwyklejsze wystarcza. Kulek nigdy nie mrozić. I będzie lepiej niż z Lidla, xD
  • Odpowiedz