Wpis z mikrobloga

gdzie trzeba się urodzić żeby nie wiedzieć o tym, że surowego drobiu się nie je


@Niukron: to nie jest "zasada" to bardziej kwestia bezpieczeństwa, jak nie wiemy skąd jest kurczak to po co ryzykować że trafimy na jakiś januszex-kur. Kurczak nie musi roznosić salmonelli po prostu lepiej uważać.

niczego surowego się nie je. Jak można #!$%@?ć surowe mięso. Po to ludzie nauczyli się używać ognia, żeby nie jeść surowego.


@pedros92:
@TullamoreD

bo mięsa z kurczaka surowe może powodować zatrucie pokarmowe. Tatar jest pycha ( ͡° ͜ʖ ͡°) flaczki, czarnina. Smażona wątróbka albo taka jeszcze krwista ( ʖ̯) pasztety albo salcesonik na częściach świńskiego łba ( ʖ̯)


Wszystko fajnie, tylko każde mięso powinno się jeść po obróbce termicznej i to "pełnej", tak aby zbędnie nie narażać się