Szlag mnie trafia z "powłokami nieprzywieralnymi" w tosterach/opiekaczach/grilach elektrycznych i odpadającym teflonem. Każdy sprzęt, i to wcale nie pierwszy lepszy mimo iż używałem zgodnie z przeznaczeniem (mycie ręczne miękką gąbką, przybory wyłącznie drewniane) sypał już po kilkunastu miesiącach czarnymi płatkami.
Ostatnio zauważyłem, że pojawiły się urządzenia z "ceramicznymi" płytami, które niby obiecują większą trwałość.
No i fajne ale jak zacząłem przeglądać różne oferty to nadal widzę w opisach "płyty pokryte nieprzywieralną powłoką". No i teraz znów zastanawiam się jak to jest z tymi ceramicznymi urządzeniami. To też jest jakiś kolejny rodzaj powłok, która będzie z czasem odpadała? Czarne płatki teflonu to chociaż widać, ale jak zacznie sypać takimi białymi to ciężko to będzie nawet zauważyć.
@Catmmando: Dla mnie powłoki ceramiczne są jeszcze gorsze w użytkowaniu, prędzej czy później kompletnie tracą właściwości i przykleja się wszystko jak #!$%@?
Ostatnio zauważyłem, że pojawiły się urządzenia z "ceramicznymi" płytami, które niby obiecują większą trwałość.
No i fajne ale jak zacząłem przeglądać różne oferty to nadal widzę w opisach "płyty pokryte nieprzywieralną powłoką". No i teraz znów zastanawiam się jak to jest z tymi ceramicznymi urządzeniami. To też jest jakiś kolejny rodzaj powłok, która będzie z czasem odpadała? Czarne płatki teflonu to chociaż widać, ale jak zacznie sypać takimi białymi to ciężko to będzie nawet zauważyć.
Ktoś może czegoś takiego używał?
#gotujzwykopem #kuchnia #gotowanie #agd #tosty #toster #opiekacz #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
@Catmmando: ( ͡º ͜ʖ͡º) jak patelnie, dwa dni dłużej wytrzyma( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Catmmando: teflonu nie ma w użyciu od lat okazał się toksyczny.
ja mam takie cos w domu, po 3 lata uzywania dalej nic nie przywiera do niej
Komentarz usunięty przez autora