Wpis z mikrobloga

@jmuhha: Wygląda jak każda kuchnia teraz. Nie polecam czarnego na funkcjonalnych powierzchniach bo cholernie mocno zbiera wszelkie odciski tłuszczu i pozostałości po zaciekach z wody. No i ta szafka obok lodówki jest bardzo dziwnej wysokości, obniża wizualnie pomieszczenie.
@wedrowycz: mam taką zasadę, położyć więcej za grosze, niż #!$%@? kiedyś połowę budynku żeby coś przerobić, fajne mają na to rozwiązanie w NL. Np. Gdzie cały pion jest otwarty i rurki z pilotami bo a może coś się klientowi odmieni.
@jmuhha: jak za dużo nie gotujesz, czyli kuchnia do pokazania a nie do gotowania, to może być.

Natomiast ergonomicznie w trójkącie płyta-zlew-lodówka nie powinno być przeszkód. Tutaj musisz okrążać wyspę, jak będziesz potrzebował śmietanki do zupy. Brak przestrzeni roboczej w bezpośredniej bliskości lodówki, teoretycznie wyspa ale tam są hokery, więc ktoś może siedzieć... swoją drogą ktoś już pisał, płyta na której gotujesz i miejsce spożywania posiłku w bezpośredniej bliskości się nie