Wpis z mikrobloga

Każdy kto był w Hotelu na śniadaniu widział przygotowane jajka na twardo w skorupkach poukładane.
Jak oni przygotowują te jajka ze skorupka odchodzi idealnie mimo iż są gorące (ciągle podgrzewane) niektóre są nawet na miękkie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W domu człowiek robi zawsze jakieś jajka obierają się jak poniżej na zdjęciu
czy ktoś wytłumaczy / poda przepis jak oni to robią Kucharze z Hotelów (σ ͜ʖσ)
Pobierz michal - Każdy kto był w Hotelu na śniadaniu widział przygotowane jajka na twardo w s...
źródło: Zrzut ekranu 2023-01-22 o 16.51.46
  • 8
@m_icha_l: jak nie dziala jak ja tak robie cale zycie i tak nauczyla mnie matka ktora tez tak robi cale zycie i zawsze dziala ? Woda musi byc bardzo zimna i jesli tych jajek jest sporo to potrzymaj 2-3 min, zmieniajac raz wode w polowie znowu na zimna, bo po chwili robi sie ciepla jesli jest malo wody, a duzo jajek. Moze przesadzilem z tymi 30 sekundami, potrzymaj 2 min i