Wpis z mikrobloga

@NewBlueSky
1. smażysz składniki które są wypisane, dodajesz, przyprawy jakie Ci pasują
2. smażysz nalesniki
3. Jak wszystko ostygnie to zawijasz farsze w naleśniki, wkładasz do naczynia żaroodpornego, posypujesz serem i pieczesz w piekarniku 10 minut albo 15
@NewBlueSky
ok,, zaczynasz od smażenia miesa, potem (w zależności która chcesz wersję farszu) resztę warzyw, na końcu dodajesz "plyny", czyli abo passate, albo śmietanę.

Jeśli robisz wersje z passatą to na małym ogniu dosyć długo to trzymasz aż większość odparuje.

Jeśli robisz wersje ze śmietaną, to na pół kilo mięsa (bo kazdy farsz jest z jednej paczki miesa), dajesz małe opakowanie śmietany 30% i dusisz to wszystko ok 5-6 minut bo szybciej