Wpis z mikrobloga

@ActiZ: Jeśli szukasz bomby umami, to kup gyokuro lub kabusecha. Shincha to smaki bardzo zielone, surowe, trawiaste, niezwykle świeże. Ale najlepiej spróbować ich nie później niż do końca czerwca, bo później to już tak naprawdę nie jest shincha. No i warto nadmienić, że jako gatunek, shincha to także sencha zazwyczaj.

Parę linków, gdybyś chciał lepiej zrozumieć czym jest shincha:
https://eherbata.pl/blog/shincha-japonska-herbata-na-wiosne-265.html

https://youtu.be/yipKfBPMl_0

https://youtu.be/-DWhwwIebg8
  • 1
@eherbata_pl: Nie spodziewałem się akurat odpowiedzi od was ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jestem stałym klientem, Gyokuro miyazaki bio z waszej herbaciarni - klasa :D
Dzięki za podesłane materiały, zaraz się z nimi zapoznam.