Aktywne Wpisy

matti-nn +155
#powodz Pamiętam powódź z 1997. Zapanował klimat ogólnego zjednoczenia Polaków. Powtarzane było przekonanie, że Polacy lubią się kłócić, ale w obliczu tragedii zawsze stajemy razem. Aktualna powódź udowadnia, że coś ewidentnie się zmieniło...
źródło: 1000022126
Pobierz
Varin +580

2.Przekroczyć granicę Naprawdę zajebisty dokument o Korei północnej. Nie było by w nim nic nadzwyczajnego gdyby nie to, że opowiada historię żołnierza USA który...zdezerterował do Korei podczas wojny wietnamskiej i do dziś tam mieszka. Zachwala sobie on bardzo życie tam i wylicza zalety Korei nad USA.
3.System Putina Dokument o najbardziej wpływowym człowieku obecnie żyjącym czyli Putinie. Pokazuje jego dążenie do władzy oraz transformację jaką przeszła Rosja.
4.N-------i i uzależnienia Adolfa Hitlera Tutaj zobaczymy jak wódz III rzeszy lubił się szprycować praktycznie wszystkim.
5. Wynalazki które wstrząsnęły światem - Cała seria. Zbiór bodajże 10 dokumentów opowiadających o wynalazkach które.... Każdy odcinek jest podzielony na konkretne lata czyli 1900, 1910, 1920 Itd.
Co do filmów o kosmosie To ciężko mi wybrać jakieś ulubione. Jednak polecę serie.
1. Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem - czyli to co lubię najbardziej kosmos i zajebisty m----n.
2.Wszeświat wg. Stephena Hawkinga - tego tłumaczyć nie trzeba. Od czarnych dziur po teorie strun.
3. Dokuementy z Michio Kaku - Niestety są tak porozrzucane na YT że nie znalazłem kanału na którym by to ktoś uszeregował. Koleś naprawdę mówi w zrozumiały i przejrzysty sposób.
Co do kanałów do subskrybowania, to powiem że jest ciężko. Na YT wszystko wrzucone może być usunięte a wy możecie dostać warna na kanał. Coś o tym wiem bo sam przez pewien czas prowadziłem taki kanał (ponad 1500 subskrybcji :D) i zablokowali mi. Wystarczy jeden dzień nieobecności na YT nie usuniecie na czas zgłoszonego filmu i bum wszystko idzie się j---ć. Sam niestety nie mam w zwyczaju subskrybowania kanałów na YT więc ci raczej dużej listy nie dam ale:
Mr Hybryda - Wszystko o kosmosie
Anubis TJ - Kosmici, teorie spiskowe itp
XXtygryssyberyjskiXX badz tygryssyberyjski - jakaś wariacja nt tego. Niestety nie mogę znaleźć na YT więc możliwe że go też w------i :/ Koleś miał dobre historyczne filmy
PanDokumencik - Nie wiem czy koleś jeszcze daje rade, bo to legenda na YT odnośnie dokumentów ale podejżewam że go też zdjęli.
A tak to raczej wyszukuje po frazach w wyszukiwarce na co mam ochotę i w polecanych.
A więc wołam @tabee: @Wiceps: @Eliade: bo chcieliście.
#kosmos #film #filmydokumentalne #youtube
Jak by co mogę dorzucić swoją listę.
A swoją drogą da rady coś takiego ustawić w Operze?
Komentarz usunięty przez autora
Tajemnice piramid Inne od wszystkiego, co widziałem do tej pory - lektorka (autorka dokumentu) obala wiele mitów po długoletnich badaniach. Bardzo fajnie się ogląda, bo wszystkie teorie spiskowe przeciwstawiane są rzetelnym i realnym argumentom.
Rękopis Wojnicza - takie filmy uwielbiam! Najbardziej zagadkowa księga świata, dziwne ilustracje i do dziś nierozwiązane znaczenie tekstów. A autorze też nic nie wiadomo... Dla mnie jeden z najciekawszych dokumentów, jakie ostatnio widziałem.
Mechanizm