Wpis z mikrobloga

1. Fajnie jest być prezydentem - Niestety na YT tylko w ang wersji. Kiedyś było jeszcze po polsku ale nie mogę znaleźć. Dokument opowiada o tym jak zajebiście jest być prezydentem USA. Pokazuje smaczki z życia prezydentów począwszy od chyba kennedyego (a nawet wcześniej) po obamę. Pokazuje ich różne zachcianki które są realizowane. Oglądałem to dość dawno więc nie pamiętam o kogo chodzi, ale jeden z prezydentów na tyłach białego domu zrobił sobie pole golfowe bo lubił grać w golfa.

2.Przekroczyć granicę Naprawdę zajebisty dokument o Korei północnej. Nie było by w nim nic nadzwyczajnego gdyby nie to, że opowiada historię żołnierza USA który...zdezerterował do Korei podczas wojny wietnamskiej i do dziś tam mieszka. Zachwala sobie on bardzo życie tam i wylicza zalety Korei nad USA.

3.System Putina Dokument o najbardziej wpływowym człowieku obecnie żyjącym czyli Putinie. Pokazuje jego dążenie do władzy oraz transformację jaką przeszła Rosja.

4.N-------i i uzależnienia Adolfa Hitlera Tutaj zobaczymy jak wódz III rzeszy lubił się szprycować praktycznie wszystkim.

5. Wynalazki które wstrząsnęły światem - Cała seria. Zbiór bodajże 10 dokumentów opowiadających o wynalazkach które.... Każdy odcinek jest podzielony na konkretne lata czyli 1900, 1910, 1920 Itd.

Co do filmów o kosmosie To ciężko mi wybrać jakieś ulubione. Jednak polecę serie.

1. Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem - czyli to co lubię najbardziej kosmos i zajebisty m----n.

2.Wszeświat wg. Stephena Hawkinga - tego tłumaczyć nie trzeba. Od czarnych dziur po teorie strun.

3. Dokuementy z Michio Kaku - Niestety są tak porozrzucane na YT że nie znalazłem kanału na którym by to ktoś uszeregował. Koleś naprawdę mówi w zrozumiały i przejrzysty sposób.

Co do kanałów do subskrybowania, to powiem że jest ciężko. Na YT wszystko wrzucone może być usunięte a wy możecie dostać warna na kanał. Coś o tym wiem bo sam przez pewien czas prowadziłem taki kanał (ponad 1500 subskrybcji :D) i zablokowali mi. Wystarczy jeden dzień nieobecności na YT nie usuniecie na czas zgłoszonego filmu i bum wszystko idzie się j---ć. Sam niestety nie mam w zwyczaju subskrybowania kanałów na YT więc ci raczej dużej listy nie dam ale:

Mr Hybryda - Wszystko o kosmosie

Anubis TJ - Kosmici, teorie spiskowe itp

XXtygryssyberyjskiXX badz tygryssyberyjski - jakaś wariacja nt tego. Niestety nie mogę znaleźć na YT więc możliwe że go też w------i :/ Koleś miał dobre historyczne filmy

PanDokumencik - Nie wiem czy koleś jeszcze daje rade, bo to legenda na YT odnośnie dokumentów ale podejżewam że go też zdjęli.

A tak to raczej wyszukuje po frazach w wyszukiwarce na co mam ochotę i w polecanych.

A więc wołam @tabee: @Wiceps: @Eliade: bo chcieliście.

#kosmos #film #filmydokumentalne #youtube
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wiceps: Niee. Ja zamknąłem karty po kolei a nie przeglądarkę, no i przypadkiem kliknąłem na tą w której pisałem to :/

A swoją drogą da rady coś takiego ustawić w Operze?
  • Odpowiedz
Uciekinier Pouczająca opowieść o p. Kazimierzu Piechowskim, najsłynniejszym uciekinierze z obozu w Auschwitz, który w mundurze oficera niemieckiego wyjechał z obozu samochodem.

Tajemnice piramid Inne od wszystkiego, co widziałem do tej pory - lektorka (autorka dokumentu) obala wiele mitów po długoletnich badaniach. Bardzo fajnie się ogląda, bo wszystkie teorie spiskowe przeciwstawiane są rzetelnym i realnym argumentom.

Rękopis Wojnicza - takie filmy uwielbiam! Najbardziej zagadkowa księga świata, dziwne ilustracje i do dziś nierozwiązane znaczenie tekstów. A autorze też nic nie wiadomo... Dla mnie jeden z najciekawszych dokumentów, jakie ostatnio widziałem.

Mechanizm
  • Odpowiedz