Wpis z mikrobloga

@eleganckichlopak: Odpowiedź właściciela dotyczące różowego mięsa: Dzień dobry,
mięso pokazane przez Panią na zdjęciu nie jest mięsem surowym. Używamy udka z kurczaka, które w przeciwieństwie do piersi jest tzw. ciemnym mięsem i posiada często różowe zabarwienie, które absolutnie nie świadczy o tym, że mięso jest surowe. Jedynym wyznacznikiem przydatności i bezpieczeństwa mięsa do spożycia jest temperatura mięsa, która jest u nas kontrolowana termometrem. Nie wysmażamy mięsa na bardzo wysokie temperatury, gdyż
@rybeczka tak widziałem też tę opinię, tamte mięso wyglądało znacznie lepiej. U mnie jest nawet krew widoczna, niższa warstwa wygląda znacznie lepiej, jest cała biała. Ewidentnie mialem nierównomiernie usmażonego kurczaka, pewnie przez grubość panierki. Nie chodzi o sam wygląd, poczulem po konsystencji, że to mięso jest jakieś dziwne.