Udka z patelni na szybko. Skład, masło, olej, woda śmietana, tymianek, sezam, suszone pomidory, pieprz, papryka.
Zasada: doprawić (papryka, sól, chili) smażyć na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie dodać docelowe smakowe składniki (przyprawy, czosnek, zioła, sos sojowy itp.) Dolać ok. 100 ml. wody, przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień, obrócić. Do gotowego sosu gdy mięso jest gotowe można dodać śmietanki, mleka lub zagęścić je mąką robiąc sos velouté.
@Ice_Glaze: Na oleju smażysz kurczaka, masło warto dodać na sam koniec. Woda jest najczęściej używana do sosu, chodzi o to żeby wytworzyła się para, jeśli zaś masz mocny w smaku sos to możesz dać mleko, inni dają także wino ale to po usmażeniu, nie do duszenia bo musi wyparować. Składniki takie jak zioła,sezam itp przed duszeniem, papryka mielona była użyta na samym początku przed smażeniem, razem z solą i chili. Ale
@arinkao jak przyprawiasz mięso to zaraz przed smażeniem czy żeby posiedziało w tych przyprawach np przez noc? Edit: jakie mięso kupujesz i czy jeśli ma skórę to czy je obierasz
@arinkao: dziękuje za szczegółowy przepis, mam nadzieje że jakis Mireczek skorzysta bo ładnie opisałaś. Ja swój opis wrzuciłem jako żarcik bo mi się skojarzyło. ( ͡°͜ʖ͡°)
jak przyprawiasz mięso to zaraz przed smażeniem czy żeby posiedziało w tych przyprawach np przez noc?
Edit: jakie mięso kupujesz i czy jeśli ma skórę to czy je obierasz
@PuhuSS: Tym razem nie ale zwłaszcza jak robić mam czerwone mięso to koniecznie. Pro-tip: fajnie marynować zwłaszcza drób w maślance lub jogurcie naturalnym. Do tego moga iść smakowe przyprawy.
Zasada: doprawić (papryka, sól, chili) smażyć na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie dodać docelowe smakowe składniki (przyprawy, czosnek, zioła, sos sojowy itp.) Dolać ok. 100 ml. wody, przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień, obrócić. Do gotowego sosu gdy mięso jest gotowe można dodać śmietanki, mleka lub zagęścić je mąką robiąc sos velouté.
#gotujzwykopem #arinkaofood
@arinkao: woda najczęściej, ziemia, woda, coś takiego, nie? Halucynacja, hemoglobina, dwutlenek węgla... Takaaa sytuacja...
Składniki takie jak zioła,sezam itp przed duszeniem, papryka mielona była użyta na samym początku przed smażeniem, razem z solą i chili. Ale
Edit: jakie mięso kupujesz i czy jeśli ma skórę to czy je obierasz
A jak ktoś ma indukcję?
@PuhuSS: Tym razem nie ale zwłaszcza jak robić mam czerwone mięso to koniecznie.
Pro-tip: fajnie marynować zwłaszcza drób w maślance lub jogurcie naturalnym. Do tego moga iść smakowe przyprawy.
@Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen: Nie było pracowania właśnie, to można ogarnąć w 20
Zacne udka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie ja z tego kuraka i jego braci mam wątróbkę. Z warzywami i przyprawami to będzie arcydzieło. (。◕‿‿◕。)