Aktywne Wpisy
Lambo994 +22
Wykopki to jednak mają kał zamiast mózgu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Elita internetu promuje protest przeciwko kredytom 0 % organizowaną przez organizację o nazwie "Czerwoni", którzy na swoim fanpejdżu propagują tego typu kwiatki XDDD
Ja już jestem pewien, że jak coś wpasowałoby się w waszą narrację, to w jednym szeregu poszlibyście nawet ze zwolennikami nazizmu robiąc fikoła, że ktoś musi zorganizować protest ( ͡° ͜ʖ ͡
Ja już jestem pewien, że jak coś wpasowałoby się w waszą narrację, to w jednym szeregu poszlibyście nawet ze zwolennikami nazizmu robiąc fikoła, że ktoś musi zorganizować protest ( ͡° ͜ʖ ͡
gonzo91 +5
Owoce zostały opłukane, zgniecione tłuczkiem do ziemniaków.
Całość wrzucona do balona i dodałem cukier.
Dziś rano otwieram a tu #!$%@? acetonem...
Co z tym teraz zrobić ?
#wino #domowealkohole #winiarstwo
no i cukru też musisz dobrą ilość dać, nie za dużo i nie za mało, nie wszystko od razu, tylko w dawkach rozpuszczonych w wodzie
@POSTER: Kwasowość lotna, być może zakażenie bakteriami octowymi. Zasiarkuj 1g pirosiarczynu potasu na 10l nastawu, odczekaj 24 h, przemieszaj i dodaj nowe drożdże.
Ludzie! Co Wy kuźwa macie z tym (nie)myciem winogron?! Owoce się myje ZAWSZE. Trzeba opłukać z brudu, kurzu, owadzich i ptasich odchodów, itepe, itede.
MYCIE OWOCÓW NIE ZMYWA DROŻDŻY! Jest to już doskonale znane i każdy kto owoce myje a chce robić na dzikusach, to robi to z powodzeniem.
A płukanie rąk czystą wodą zmywa bakterie? Mhm...
@Wychwalany: Co Ty chcesz? Bardzo dobre postępowanie. Coś Ty tam chciał jeszcze dodać?
@Wychwalany: Syrop, syrop, syrop, wszędzie ten przeklęty syrop. Po co syrop? Cukier rozpuszcza się w miazdze / moszczu / soku. Nie potrzebna jest do tego woda. Rozcieńczasz tylko niepotrzebnie enzymy, kwasy itp. Poza tym cukier mając właściwości higroskopijne pomaga w pewnym stopniu na lepszy uzysk soku.
Syrop cukrowy to jest bezsensowna bzdura, bezmyślnie powtarzana i kopiowana. Nie ma to absolutnie żadnego uzasadnienia.
Ja wrzucam owoce, dosypuję
@Zawodowy_Janusz: jeśli soku jest dużo to rozpuściłbym w soku.
@Zawodowy_Janusz: i tak go zostawiasz na wierzchu, czy raz zamieszasz, czy mieszasz co jakiś czas? ja rozpuszczam żeby nie czekać i żeby się rozpłynął po moszczu
@Zawodowy_Janusz: panie płukanie a mycie to dwie różne rzeczy
@Wychwalany: A jaka różnica, jak jest go mało? No tak, tak - podniesienie litrażu, ale po co jak można to zrobić bardziej humanitarnie? ;)
@Wychwalany: Nie no, jak napisałem - do owoców wsypuję cukier i wszystko traktuję rozdrabniarką do owoców montowaną do wiertarki. Czasami rzeczywiście posypuję resztą wyliczonego cukru po wierzchu, co zapobiega
@Apex113: A czym jest mycie owoców? Szorujesz je gąbką z detergentem, czy co? Wkładasz w sitko, miskę czy cokolwiek, przepłukujesz solidnie wodą i wszystko.
@Apex113: No to odpowiedziałem wcześniej: