Wpis z mikrobloga

U mnie w domu się zawsze jadło majonez Winiary i myślałem, że ludzie sobie robią jaja z tym, że Kielecki smakuje jak ocet, lub przynajmniej przesadzają, bo gdzie bym nie jadł jakiegoś majonezu poza domem w burgerach czy w sałatkach to zawsze smakował tak samo. Pierwszy raz zjadłem kielecki jakoś rok temu i muszę przyznać, że ludzie nie przesadzają ani trochę xD
To gówno smakuje i #!$%@? octem. Nie wiem jak można to jeść, może do sałatki jarzynowej się nadaje, nie mam pomysłu z czym innym mogłoby to jako tako smakować.
  • 92
  • Odpowiedz
Tylko majonez Kewpie. Wiadomo że Japończyki jak za coś się zabiorą, to zrobią to lepiej niż inni i z majonezem jest tak samo. Z tego też powodu Mosso jest najlepszym powszechnie dostępnym majo w Polsce. Bo kupili ich Japończycy.

@RobieZdrowaZupke:
  • Odpowiedz
  • 0
@RobieZdrowaZupke tak tylko dodam, że polecam robić majonez samemu. Proste i kwasowość sokiem z cytryny lub octem jabłkowym reguluje się samemu. Dwa żółtka, z 1.5 szklanki (350-375ml) dobrego oleju, łyżeczka ostrej musztardy, sól. 5-10min roboty, jedynie trzeba mieć blender ręczny.
  • Odpowiedz