Wpis z mikrobloga

@asdfghjkl: kiedyś mi się zdarzyło kupic na spróbowanie na rynku we Wrocławiu i to było takie mdło-slodkawe w smaku, jak suchy, sypki ziemniak w odczuciu. Na dodatek, jak na tamte czasy, było drogie i pamiętam, że czylem się rozczarowany. Więc zastanawia mnie czy tamte były #!$%@?, czy generalnie nie jest to przysmak dla mnie.
  • 1
@mac666: powiem tak. Kasztany trzeba umieć zrobić. Najlepiej je namoczyć kilka godzin wcześniej żeby właśnie nie było tej suchości o której piszesz. Co do lubienia lub nie…moja żona na przykład nie lubi kasztanów pieczonych ale lubi surowe. Więc może to też kwestia gustu po prostu
  • 0
@mac666: Zdecydowanie. Dobrze zrobione kasztany smakują trochę jak słodki ziemniak. Trzeba też uważać bo kasztany często bywają popsute. Jak obierasz go i w środku miąższ nie jest biało-żółty tylko brązowy to znaczy że trafiłeś na popsuty i one smakują paskudnie. Jak wspomniałem można je też jeść na surowo czy nawet gotowane jak ziemniaki i też dobre są