Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@KarmelowyJeremiasz dzisiaj robiłem właśnie na chacie, pierwszy raz w życiu jadłem tatara i mi zasmakował, dlatego chciałbym spróbować czy w lokalu będą jakieś fajerwerki w porównaniu z tym co w domu sobie mogę zrobić ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@krucjan to paprykarza na tatara z łososia - ekstra. Chyba z 40 zł kosztuje. Ale wsumie podają to z grzankami i można to potraktować jako jedno danie a nie przystawkę
  • Odpowiedz
@krucjan: przy tatarze decyduje oczywiście jakość mięsa (niektóre lokale, zwłaszcza te tańsze przekłamują i zamiast polędwicy dają ligawę) dobór dodatków (to już zależy od gustu i wyobraźni) no i umiejętność krojenia. Nie można pokroić za drobno, nie można za grubo, siekanie tatara to jednak trochę sztuka.
  • Odpowiedz