@Pettev: w czapce to chyba moja matka, bo przecież co ma się zmarnować, trochę się odkroi a poza tym w obróbce cieplnej wszystkie zło zostanie wyparowane.
@j557: Ciekawostka: Ser żółty to jeden z niewielu produktów na którym można odkroić pleśń i bezpiecznie jeść dalej. Większość produktów należy wyrzucić całkowicie jeśli tylko jeden z obszarów jest w pleśni.
@Huczek ciekawostka: #!$%@? a wrzucenie linku do wyszukiwarki google i jakiegoś gównoartykułu na gównostronce smaker to nie źródło Napisanie że "można odkroić pleśń i jeść" jest błędnym stwierdzeniem bo trzeba odkroić ją z dużą nawiązką, jak ktoś ma przeciętnej wielkości kostkę sera no to sorry ale należy go wyrzucić. Ktoś przeczyta twoją wypowiedź że wystarczy usunąć pleśń i można jeść, ale nie będzie wiedział że grzyb jest też w dalszej części sera
Jak macie lekarzowi przynieść próbkę kału do badania laboratoryjnego to w czym się taką próbkę przynosi i ile tego gówna trzeba przynieść? I niby jak ja mam to wszystko ogarnąc, na rękę mam sobie nasrać i wsadzić to do pudełka?
i tona artykułów: https://smakosze.pl/ser-040221-ks-zolty-plesn-wycinanie
Napisanie że "można odkroić pleśń i jeść" jest błędnym stwierdzeniem bo trzeba odkroić ją z dużą nawiązką, jak ktoś ma przeciętnej wielkości kostkę sera no to sorry ale należy go wyrzucić. Ktoś przeczyta twoją wypowiedź że wystarczy usunąć pleśń i można jeść, ale nie będzie wiedział że grzyb jest też w dalszej części sera
@Huczek: Ale tylko ser twardy jak parmigiano reggiano, pecorino, grana padano, dziugas itp
uwielbiam takie artykuły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@donedslon: niby jest, ale dopóki o tym nie wiedziałem też nigdy nie miałem żadnych przygód sraczko-żołądkowych po obcinaniu pleśni z serów czy warzyw