Wpis z mikrobloga

  • 1
@Usunelem_Konto: Ej, u mnie w domu wszyscy są dorośli (żeby nie było, że dzieci głodziłam xD) i wiedzą ile ten sos się gotuje. Jak byli głodni, to mogli sobie sami coś zrobić wcześniej xD
  • Odpowiedz
@FrauWolf: Ciekawostka: w autentycznym bolognese nie ma czosnku.

Ale nie dlatego że czosnek nie pasuje do tego dania, tylko bo we Włoszech czosnek rośnie na południu.
A mieszkańcy znajdującej się na północy Bolonii brudasami z biednego południa gardzą.

Przetestowałem z czosnkiem i bez i zdecydowanie polecam dodać .
Ja wrzucam kilka rozdrobnionych ząbków 5m przed końcem gotowania.
  • Odpowiedz
  • 1
@y0da Genarro robił też z przecierem, dałem link wyżej. Ja zawsze myślałem że lepiej dawać pomidory, ale muszę przyznać że po kilku próbach zmieniłem zdanie.
  • Odpowiedz