Wpis z mikrobloga

Te gotowce zdrowe są w ogóle? Mi to smakuje, ale zawsze mam jakieś wewnętrzne opory przed robieniem tego, bo kojarzy mi się z gotowymi obiadami z biedronki.


@analboss: Ciasto nawet domowe ze składników pozyskanych we własnym jest w #!$%@? niezdrowe, bo to #!$%@? cukier i mąka - bomba insulinowa, smakuje wspaniale i działa wręcz uzależniająco ale nic zdrowego w nim nie ma.
  • Odpowiedz
@analboss: Ma się podobnie. Niezależnie od tego czy użyjesz oleju palmowego, czy margaryny czy masła to mimo różnicy w smaku twój organizm i tak dostał X gramów czystego tłuszczu.

Czy cukier trzcinowy czy buraczany czy syrop glukozowy to też X gramów czystych węgli które wywalą ci insulinę w kosmos.

Mąka to mąka, jajka też, mleko również.

Różnica jest głównie w stabilizatorach, spulchniaczach i utrwalaczach ale one nie mają takiego wpływu na
  • Odpowiedz