Aktywne Wpisy
Tomek3322 +652
Ten człowiek powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany, dzięki niemu w skali kraju zaoszczędzono ileś miliardów PLN na zapewne i tak spartolonej robocie, a wielu ludzi odkryło że ta budowlanka to żadna religia/czarna magia, tylko kwestia nauki.
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Kazdy d3bil ktory halasuje swoim szrotem Audi czy innym Mustangiem, a takze ci na motorach powinni z miejsca dostawac mandaty i prace spoleczne przy budowach.
Nie wiem czy tak w calej Polsce jest, ale kiedys gdy robilo sie cieplo nie bylo tak glosno i pelno prymitywow robiacych brum brum w nocy czy nawet w dzien. Teraz czesto na swiatlkach dzbany gazuja czy robia jak najwiekszy halas. Jakos w ciagu lat ich liczba
Nie wiem czy tak w calej Polsce jest, ale kiedys gdy robilo sie cieplo nie bylo tak glosno i pelno prymitywow robiacych brum brum w nocy czy nawet w dzien. Teraz czesto na swiatlkach dzbany gazuja czy robia jak najwiekszy halas. Jakos w ciagu lat ich liczba
#gotujzwykopem #pizza #gotowanie #picka
Komentarz usunięty przez autora
500g mąki do pizzy
8 g drożdży (świeże)
15g soli
315 ml wody
Wszystko łącze ze sobą i wyrabiam. Zostawiam do wyrośnięcia na jakieś 1,5 - 2 godziny. Wyrabiam ponownie i wrzucam do lodówki. Następnego dnia wyjmuję rano, dzielę na kulki (około 280g na pizzę) i zostawiam na kilka godzin przykryte wilgotną ściereczką. Po tym czasie robię placki i do pieca. Mój piekarnik nagrzewa się do 300 stopni i
Czasu nie mierzę, bo kontroluję organoleptycznie.
Czasu nie mierzę, bo kontroluję organoleptycznie.
https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
To są idealny przepisy z których pizza wychodzi zawsze idealna. Najpierw obliczasz sobie ile chcesz tej pizzy a później liczysz składniki. Zajrzyj również na to jak zrobić ciasto, kiedy dodawać sól, ile je trzymać itd.