Wpis z mikrobloga

@riyu @Buzz___Astral a propos miksera to kupiłem go bo ugniatałem ręcznie, i jednak jest z tym sporo zabawy i bałaganu, a mikserem to pyk pyk jako tako i samo się robi. Poza tym mikser tak czy siak to przydatna rzecz.
  • Odpowiedz
@mattttx @mattttx wczoraj to obczajałem, to jest jakaś sieciówka z Ukrainy. Mimo początkowego what the fuck z ceną tej 38 cm za 80 zł, to myślę że ktoś tam przeczytał po prostu jakiś stary artykuł jak kształtować ceny w menu : margharitta jest wyjątkowo tania jako pierwsza pozycja w karcie, a ostatnia pozycja czyli 4 sery absurdalnie droga tak żeby inne wydawały się przy niej tańsze. Na potwierdzenie tego w menu jest
  • Odpowiedz
@mattttx to jest popieeerdolone.
U mnie na Poznańskim osiedlu jest taka nocna pizza. Poszedłem sobie któregoś razu zamówić 40tkę z podwójnym pepperoni. Zapłaciłem 7 dych xD
Za nocną, chamską pizze bez sosów.

A zrobienie czterech placków w domu w piecyku kopułkowym (400zl) lub piekarniku kosztuje mnie:
150g mozzarelli w bloku, jakieś 10zl
Lepsze Salami, jakieś 10zl
Pomidory mutti, 7zl
I inne wybrane dodatki po 5-10zl

Mniej niż 5 dych za 4 pizze
  • Odpowiedz