Wpis z mikrobloga

Czym produkcyjnie różni się boczek Morliny w biedronce i żabce? Mają tego samego producenta, ten sam skład, inną o 50g gramaturę (Biedronka - 150, zabka - 100). Ten z biedronki jest idealny, zwarty, fajnie robi się z niego bekon, a ten z żabki rozpada się przy jakiejkolwiek próbie wyciągnięcia go z opakowania. #biedronka #zabka #zalesie
  • 3
  • Odpowiedz
Ten z biedronki jest idealny, zwarty, fajnie robi się z niego bekon


@harego: jak Ty do jasnej cholery robisz z boczku bekon? Przecież to są inne kawałki świni. Fachowo bekon pochodzi z części grzbietowej, która posiada mniej tłuszczu niż kawałki z boków półtuszy znane nam jako boczek. Napisz, że po prostu wycinasz tłuszcz i tyle.
  • Odpowiedz
  • 1
@msr99: W zabce 100g 6.50, w biedronce 150g 6.99.
@biauekWladcaJajek: Skrot myslowy, wiem ze jest jak piszesz, ale u nas w sklepach prawie niemozliwe jest dostanie bekonu. Ale i tak chodzi o roznice w tym samym produkcie
  • Odpowiedz