Wpis z mikrobloga

#gorzkiezale #rozowypasek #naprawdeniemusisztegoczytac

Mam sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe, robię je od lat, i nigdy się jeszcze nie zepsuło. Ale moi rodzice nie mogliby być sobą jakby mi czegoś nie podpowiedzieli, gdy tylko oświadczyłam, ze rabarbar już dojrzały i czas na placek drożdżowy xD Po kolei więc tata powiedział, żebym robiła ciasto na dużej blasze, bo inaczej się nie upiecze w środku. Nie chciał też za dużo lukru. Mama natomiast powiedziała, ze pieczenie ciasta w tak niskiej temperaturze jest złe, i żebym ją podwyższyła. Oczywiście oni wiedzą lepiej i jakbym zrobiła po swojemu to by foszkali, więc w połączeniu tych dwóch sił, mam placek grubości dwóch centymetrów, trochę przypalony i z dużą ilością lukru (bo mama chciała xD). Ale i tak jest zajebisty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • 3