Aktywne Wpisy
Wraczek +43
Obecne ograniczenia prędkości nie są w żaden sposób dostosowane do aktualnie eksploatowanych samochodów na drogach.
50 km/h w zabudowanym przy tych osiągach/hamulcach to śmiech, 70 km/h mogło by być na lajcie, bo dużo osób wyznaje zasadę że "do 20 wzwyż nie łapią", więc i tak każdy leci te 60-70 ¯\(ツ)/¯
50 w zabudowanym może miało sens za czasów poloneza i trabanta, teraz to kuriozum. #takaprawda
#polskiedrogi
50 km/h w zabudowanym przy tych osiągach/hamulcach to śmiech, 70 km/h mogło by być na lajcie, bo dużo osób wyznaje zasadę że "do 20 wzwyż nie łapią", więc i tak każdy leci te 60-70 ¯\(ツ)/¯
50 w zabudowanym może miało sens za czasów poloneza i trabanta, teraz to kuriozum. #takaprawda
#polskiedrogi
Zwiedzam +95
Dajcie otuchy po 25 latach funkcjonowania że złamaną przegrodą zebrałem się na operację może przestanę chrapać i się lepiej wysypiać ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Wcześniej jakieś 5-8 lat temu wycofali foremki aluminiowe z opakowania w ramach oszczędności a ostatnio zatrudnili jakiś marketoidów w miejsce starego profesjonalisty i #!$%@? z hasłem "nowa receptura" na reklamach zaczeli produkować ostatnie #!$%@? :(
#!$%@?łeś doktorze etkerze :(
#pizza #jedzzwykopem #marketing #agencjareklamowa #gorzkiezale
@CreativePL: @Synekdocha: @alefruwakosmonauta:
Teraz tak jak pisze @Zioman najlepsza jest Ristorante, ale to inna kategoria. Ristorante jest zbliżona do typowej pizzy z pizzerii, natomiast Riga była trochę taką polską wariacją na temat pizzy, takie skrzyżowanie pizzy z zapiekanką ;)
Jedyna prawilna mrożonka. Inferno z Lidla. Niestety rzadko jest w sprzedaży :-( . Uwaga: ta pizza piecze dwa razy!
1. Kupujesz spód do pizzy w Tesco (400g) za 4 złote
2. Kupujesz ser tarty gouda + mozzarella
3. Kupujesz co tam chcesz jako następny składnik (szynka, salami, pomidor, pieczarki, papryka)
4. Kupujesz koncentrat pomidorowy
Materiału masz na dwie pizze te z obrazka, w dodatku masz świeże produkty i całkiem dobre ciasto. Zrobienie całości nie zajmuje więcej niż 25 minut.
No ale przyznaję, sam mam po prostu czasem smaka na mrożoną, nawet podłą jakąś... Nie wiem dlaczego. Cięzko to wyjaśnić.
A i obowiązkowo w lidlu kupuję te pizze 'z tygodnia jakiegośtam' - dla spróbowania. Całkiem smaczne i za 4,99 zazwyczaj :3
Ale no - wychodzi drożej, chyba z 5-6 zł za 300-400g ciasto. A koszt zrobienia własnego jest śmiesznie niski, z 1kg mąki i kostki drożdzy masz ciasta od cholery.