Za dużo gazu rozweselającego twierdzą klimatolodzy
Po dwutlenku węgla i metanie przyszła pora na kolejny gaz cieplarniany. Tym razem zabrano się za gaz rozweselający, czyli podtlenek azotu (N20). Okazuje się, że aby zminimalizować jego niekorzystny wpływ na zmiany klimatyczne, ludzkość powinna do 2050 roku zmniejszyć o połowę spożycie mięsa.
siwymaka z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 85
Komentarze (85)
najlepsze
Jako rolnik- człowiek z branży pozwolę sobie wykazać jego bzdurność.
Autor pisze, że obornik używany jako nawóz jest głównm źródłem tlenków azotu. Pozbądźmy się zwierząt, nie będzie obornika, wiec i nie będzie podtlenku azotu.
Otóż gówno prawda. Jak nie dasz obornika, to musisz kupić nawóz sztuczny (saletra/ saletrzak/ siarczan amon/ mocznik), w którym to azotu
Po co filtr? Przecież tu nie o ekologie chodzi tylko o kasę. Niech zamontują każdej krowie licznik w dupie, a rolnicy niech płacą za emisje metanu!
mięso wyprodukują Chińczycy
na pohybel ekoterrorytom
Komentarz usunięty przez moderatora
1 - walczmy z ciemnogrodem - czyli z KK i z jego całymi zakazami np postami
2 - popierajmy postęp - pośćmy, bo spożywanie mięsa szkodzi
rewelacja - jak to przejdzie i ci sami co walczą o odcięcie pępowiny z KK będą walczyć o posty tym razem świeckie - to znak że głupota osiągnęła taki poziom, że czas tylko już umierać
Zresztą, biorąc pod uwagę, że ekoterroryzm ma podłoże ekonomiczne, a nawet jest wspierany przez państwa dysponujące droższymi technologiami, których koszty muszą się zwrócić (wprowadzamy ograniczenia emisji CO2 i już połowa państw nie może z nami konkurować, bo za dużo węgla w przemyśle...), będzie on zyskiwał na sile i