@Catch_UP: Coś mi się zdaje że wstawili ją na krótko na działanie bardzo niskiej temperatury. Pięknie się oszroniła i zesztywniała ale wewnątrz temperatura nie spadła tak gwałtownie aby woda uwięziona w krwi i mięśniach skrystalizowała niszcząc komórki.
@KurzeJajko: "Pod koniec 1966 zdiagnozowano u niego szybko postępującego raka lewego płuca, spowodowanego częstym paleniem tytoniu. Zmarł na skutek zatrzymania akcji serca. Został pochowany, po kremacji, na cmentarzu w Glendale, w Kalifornii, wbrew legendzie miejskiej twierdzącej, że jego ciało zostało zamrożone, a funkcje życiowe mają zostać przywrócone (po 100 latach, czyli w 2066)[2]."
Może być tak, że ta ryba faktycznie jest martwa a te ruchy to tylko ruchy mięśni. Nam się wydaje że ryba pływa. Film chyba jest przycięty w jednym miejscu jak ryba rozmraża się w wodzie. Było nie raz jak martwa ryba podczas krojenia/ patroszenia jeszcze się ruszała. Czasem to sól lub jakiś kwas powoduje takie ruchy mięśni, może tu jest coś podobnego.
Komentarze (11)
najlepsze