Wędliny "tradycyjne" i "naturalne" pełne chemii. Fatalne wyniki kontroli
Fatalnie wypadła kontrola żywności sprzedawanej jako „tradycyjna” czy „naturalna”. W przytłaczającej większości przypadków za ładnymi nazwami przetworów mięsnych kryła się chemia, a kiełbasa „bez fosforanów” wręcz była nimi naszpikowana
darosoldier z- #
- #
- #
- #
- #
- 89
- Odpowiedz
Komentarze (89)
najlepsze
@maxPL: byle nie jad ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzy lata temu przebadano około 500 produktów dostępnych na rynku i to nie tylko w tanich sklepach sieciowych. Wynik był zatrważający - spośród 110 produktów wędliniarskich jedynie 4 spełniały wymagania jakościowe obowiązujące do 1993 roku, spośród
Trzeba szanować siebie, siebie na wzajem, i nasz kraj, dokładnie wszystko oglądając.
@hu-nows: Na Wykopie to jest tożsame z byciem pijanym przygłupem, tchórzem, oprawcą, okultystą i sprawcą autyzmu poszczepiennego, więc lepiej zważaj na słowa xD. Tak 3/4 Wykopu ma ogólnie syndrom Bambiego i zębatki w ich głowach nie przesuwają się na tyle sprawnie, żeby zrozumieć skąd się bierze jedzenie w supermarkecie.
Wygwiazdkowałem, bo jeszcze dostanę wezwanie do sądu, czy coś.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Był już taki jeden co publicznie (youtube) gwarantował że po zjedzeniu tatara z pewnej firmy będziesz świecił :)
@kaczor
Popieram. Nauczyłem się robić pasztet domowy i teraz baaaardzo rzadko kupuję wędliny. Polecam.