NIK przyjrzała się temu, co mamy na talerzach. Wyliczyła, że zjadamy 2...
Od sztucznych barwników i emulgatorów po konserwanty – chemii na naszych talerzach jest aż zanadto. Przeciętny Polak zjada aż dwa kilogramy takich dodatków w ciągu roku, a niektóre dzieci przekraczają normy spożycia tego typu składników diety o dobre 500 procent. Pełny tekst raportu...
Wanzey z- #
- #
- #
- #
- #
- 14
Komentarze (14)
najlepsze
A kto ma to sprawdzać? Badania tego typu nie należą do łatwych bo trzeba zebrać odpowiednio dużą grupę osób cierpiących na dane schorzenie.
Ważniejsze jest wałkowanie przez dziesiątki godzin na biologii tematów o pantofelkach i amebach zamiast chorobach, wyniszczających nałogach i dbaniu o zdrowie, bisfenolach i innym rakotwórczym gównie. albo o reakcjach tlenków z kwasami na chemii zamiast użytecznej wiedzy na temat właśnie sztucznych dodatkach do żywności, czy reakcjach stojących za produkcją wielu produktów