Za gówniaka się śmiałem jak wujek czy inna ciotka mówili "te swojskie jajka/pomidory to w smaku niebo a ziemia w porównaniu do sklepowych" no bo hej - pomidor to pomidor.
Teraz w okresie letnim jak mam własne pomidory i czasem kupię w markecie zanim mi dojrzeją no to faktycznie - w kolorze, smaku i zapachu to nawet nie ma co porównywać. ( ͡°ʖ̯͡°)
@josedra52: Słuch to taki dziwny zmysł. Ma ogromne opóźnienie. To co rodzice nam mówili jak mieliśmy 12-15 lat dociera do nas dopiero przy trzydziestce.
To są debile a nie naukowcy, nie dość że spieprzą kolejnego pomidora w smaku to tok myślenia mnie rozwala. Jak będę chciał pikantnego pomidora to nie muszę go hodować, wystarczy że go przyprawię odpowiednią przyprawą. Pomidor naturalny i przyprawa naturalna ale nieeeeeeeeeeee bo trzeba stworzyć pikantnego pomidora. To ja chcę pomidora o smaku banana bo po grzyba mam kupować banany jak mogę kupić pomidory.
@bedelatac: a ja ze szklarni od moich dziadków. Nawożone kurzym i/lub gołębim nawozem. Zero nawozów sztucznych. Do dziś je pamiętam, chociaż ostatnie jadłem ze 20 lat temu. Duże, soczyste, słodkie jak śliwki, o zapachu wyczuwalnym z kilkunastu centymetrów (po otwarciu szklarni dostawało się w twarz tym aromatem; większość pomidorów sprzedawanych dziś w sklepach trzeba przyłożyć do nosa żeby cokolwiek poczuć, a smak jest od kwaśnego po neutralny, z delikatną nutą słodyczy
A nie lepiej pokroić ulubiona paprykę na ulubionego pomidora? Oczywiście latem i najlepiej ze swojego zbioru, ale jak nie da rady, to chociaż unikać tego gówna z marketów.
Śwoja drogą to połączenie takie nie powinno być trudne, tylko chyba dotychczas nie było na to masowego rynku. Pomidor i papryką to ta sama rodzina i myślę że jak z połączenia kapusty i jarmużu mamy brukselke, tak samo łatwo pójdzie to z pomodroem. Tylko
Jak kolega wyżej napisał może faktycznie lepiej skupić się na początku na tym żeby pomidor smakowal pomidorem.
@KrolWlosowzNosa: Ale przecież już smakuje ( ͡°͜ʖ͡°) Pomidora już jest tyle odmian o tylu smakach, że w sumie czemu nie bawić sie teraz w łączenie ( ͡°͜ʖ͡°) W sumie bardziej jestem zaciekawiony Tomtatem ale pomidorami z kapsaicyną też bym nie pogardził (
Bieda-pomidorki w Ghanie, psują się po paru dniach, małe, skórka trochę grubsza. A w smaku - koncentrat pomidorowy a nie rozcieńczona woda perfumowana pomidorem :/ Aż chciałbym przywieźć 10 ton do Polski i pokazać - tak smakują pomidory! Jak jestem w kraju i jem pomidory, to tak jakbym zamiast arbuza jadł białą część skórki.
Komentarze (102)
najlepsze
Teraz w okresie letnim jak mam własne pomidory i czasem kupię w markecie zanim mi dojrzeją no to faktycznie - w kolorze, smaku i zapachu to nawet nie ma co porównywać. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@tuwysylam_pl: O Panie, ale #!$%@? za przeproszeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Aż sobie sprawdziłem taki, jak ostatnio kupiłem:
Śwoja drogą to połączenie takie nie powinno być trudne, tylko chyba dotychczas nie było na to masowego rynku. Pomidor i papryką to ta sama rodzina i myślę że jak z połączenia kapusty i jarmużu mamy brukselke, tak samo łatwo pójdzie to z pomodroem. Tylko
@KrolWlosowzNosa: Ale przecież już smakuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pomidora już jest tyle odmian o tylu smakach, że w sumie czemu nie bawić sie teraz w łączenie ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie bardziej jestem zaciekawiony Tomtatem ale pomidorami z kapsaicyną też bym nie pogardził (
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Jeśli "coś nowego" się wydarzy, to chętnie, ale narazie jesteśmy dalej na etapie gdzie modyfikację pomidorów zaproponowali badacze..