Oto artykuł sprzed 8 lat, który wyjaśnia związek między rosnącym ryzykiem...
8 lat temu w New York Timesie napisano artykuł, który dziś wygląda jak napisany wczoraj. Skąd ta aktualność? Artykuł „The Ecology of Disease” wskazuje na związek między wdzieraniem się człowieka coraz głębiej w świat natury a rosnącym ryzykiem pandemii zagrażających …
starnak z- #
- #
- #
- #
- #
- 74
Komentarze (74)
najlepsze
Produkcja żywności ze zwierząt jest skrajnie nieefektywna. To miało sens w dawnych czasach, kiedy nie istniały dobre sposoby przechowania jedzenia na zimę i można było tucznika ubić
@dedek: ale bzdura. To co jadł tucznik przez zimę? Śnieg?
Żarcie i tak musieli przechowywać...
Poza tym na przednówku była bida. W ogóle mięso to jadło niewielu chłopów, co najwyżej ze zwierzęcego białka to jajka i nabiał. Zaś tucznik to szedł na handel. Dopiero od niedawna chłopi jedzą mięso...
pani autorka zrobiła jakiś masakryczny skrót - recenzję - rodem ze szkoły średniej, kończąc go jakże budującym - "zapraszam do lektury New York Times'a".
wrzucający też nie lepszy - wrzuca recenzję artykułu, po co, żeby plusy się zgadzały? niedługo slajdy będziemy wrzucać i wykopywać
,,#!$%@?"
Statystycznie nierealne.
@Howea: Chciałbym w to wierzyć.