Restauracje idą pod młotek. Pandemia zrobiła swoje. "Mamy już dość"
- Nie stać mnie na utrzymywanie zamkniętej restauracji - przyznaje Kosim Yunusov, właściciel warszawskiej restauracji Gazi. Lokal wystawił na portalu sprzedażowym. - Decyzja już zapadła. Zamykamy. Sprzedajemy - ogłasza Patrycja, właścicielka indyjskiej w centrum Krakowa.
HaHard z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 178
Komentarze (178)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
No ale to już nie problem rządzących, tylko przyszłych ekip i pokoleń.
W biznesie restauracyjny chodzi przede wszystkim o lokalizację, a ta jest zwykle wynajmowana i nikt
@Toreo: trafi się. Ryzyko że lokal będzie stał pusty przez następne 10 lat jest praktycznie zerowe.
Poza tym ktoś kto umie robić restaurację i nie może tego robić - jest troche w dupie, a ktoś kto ma lokal na wynajem w centrum pewnie z bólem zrezygnuje z restauracji ale ostatecznie mogą też być w tym lokalu chwilówki.
No i koszty
-Partia Razem
-Rzeczywistość
wybierz jedno
@Toreo: (╥﹏╥)
Komentarz usunięty przez moderatora